Συνάντηση των υπουργών Άμυνας, Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες

Ξεκίνησε η συνάντηση των δύο υπουργών ‘Αμυνας, Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας υπουργός ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης έχει συνάντηση μιας ώρας με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην ‘Αγκυρα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και να προωθηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Tην αρμόδια υπουργό της Βόρειας Μακεδονίας καλωσόρισε, ως προσκεκλημένη, ο γγ του ΝΑΤΟ. Αναμένεται συνάντηση του Ευ. Αποστολάκη με τη Ρ. Σεκερίνσκα

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε, ως προσεκεκλημένη στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την αρμόδια υπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ υποδέχθηκε τη Ραντμίλα Σεκερίνσκα, λέγοντας: «Με χαρά καλωσορίζω, ως προσκεκλημένη, την υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην πρώτη της Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την ευχαριστώ για την ισχυρή προσωπική της δέσμευση στη Συμμαχία μας».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναμένεται να συναντηθεί με την Ραντμίλα Σεκερίνσκα, το απόγευμα της Τετάρτης, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ViaDiplomacy Newsroom