Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρέσβη της Σερβίας

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας Σερβίας συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Προχωρήσαμε με τον κ. Πρέσβη σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και του ζήτησα να μεταφέρει στον Σέρβο ομόλογό μου πρόσκληση να παραστεί στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο κ. Πρέσβης μου επέδωσε πρόσκληση να επισκεφθώ το Βελιγράδι, πρόσκληση που ασμένως αποδέχτηκα και η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα».

Από την πλευρά του ο κ. Σπασόγιεβιτς δήλωσε: «Θεωρούμε την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο όχι μόνο στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά σ’ όλη την Ευρώπη και θέλουμε να καταστήσουμε τις διμερείς σχέσεις ακόμη πιο στενές. Στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό συζητήσαμε και για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε η Σερβία να εκπροσωπηθεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Παράλληλα, ανυπομονούμε να οργανώσουμε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι το συντομότερο».

ViaDiplomacy Newsroom