Συνέχεια στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ συμφώνησαν οι Γ. Κατρούγκαλος και Τζον Σάλιβαν

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν (John Sullivan). Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Τζον Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από τη μεριά του, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για την προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ στην Κρήτη. Αμφότεροι οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.

Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.

Via Diplomacy