Δεκαήμερη συνεκπαίδευση της 1ης ΤΑΞΑΣ με την Αεροπορία του Ισραήλ στην περιοχή της Λάρισας

Από 20 έως 30 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα «OLYMPUS SUMMIT 2015», στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στη συνεκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) με ελικόπτερα της Αεροπορίας του Ισραήλ.

AH64 B

Η 1η ΤΑΞΑΣ συμμετείχε με Επιθετικά ελικόπτερα AH-64A, AH-64D και με ελικόπτερα ΝΗ-90, ενώ η Αεροπορία του Ισραήλ με επιθετικά ελικόπτερα AH-64, ελικόπτερα CH-53 και με αεροσκάφος King Air.

Δοκιμάσθηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μικτούς σχηματισμούς ελικοπτέρων, Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander (AMC).

AH64 A

H δραστηριότητα εκτελέσθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της, ήταν επιτυχής και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τους Ιπταμένους και Μηχανικούς της 1ης ΤΑΞΑΣ, καθώς είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό της Αεροπορίας του Ισραήλ επί διαδικασιών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση των αποστολών και για την τεχνική υποστήριξη των αεροπορικών μέσων στο έδαφος.

Φάσεις της δραστηριότητας παρακολούθησε ο Α΄Υ/ΓΕΣ και αντιπρόσωπος της Ιεραρχίας της Αεροπορίας του Ισραήλ.

AH64 C

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.