Συρίγος για «Πρέσπες»-Η χώρα δεσμεύεται από τη Συμφωνία για το όνομα

Μιλώντας στο ρ/σ News 24/7, ο αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος δήλωσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως ενώ κατανοεί όσους συναισθηματικά δεν μπορούν να λένε ακόμα τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία», θα πρέπει αυτό να γίνει γιατί η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία και πλέον το κόστος απεμπλοκής θα είναι μεγάλο. Δεν απέκλεισε ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρ/σ, ότι η συμφωνία αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. «Είναι μια μεσοβέζικη λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία είπε πως δεν την αποτιμά ούτε θετικά ούτε αρνητικά, τονίζοντας όμως πως πάντα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ένσταση πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε μέτρια επίπεδα, ίσως δεν έπρεπε να γίνει συνάντηση στο ανώτερο επίπεδο αλλά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Τέλος, ο Αγγ. Συρίγος αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά -σ.σ. θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ- λέγοντας πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

ViaDiplomacy Newsroom