Σκόπια – “Ξηλώνουν” την 11χρονη διαφθορά του Γκρουέφσκι

Ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων Orce Kamcev βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης ποινικής έρευνας που ξεκίνησε την Παρασκευή από την Ειδική Εισαγγελία της πΓΔΜ, η οποία είναι επιφορτισμένη για τη διερεύνηση εγκλημάτων υψηλού επιπέδου.

Ο Σκοπιανός επιχειρηματίας Orce Kamcev και ο πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας Saso Mijalkov είναι μεταξύ 13 ατόμων που είναι ύποπτα για μια σειρά εγκλημάτων, στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας που ξεκίνησε από την Ειδική Εισαγγελία της χώρας με την κωδική ονομασία “Empire”.

“Είναι ύποπτοι για “εγκληματική οργάνωση, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες” και άλλα εγκλήματα που φέρεται ότι διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2013, δήλωσε η Ειδική Εισαγγελία σε δελτίο τύπου.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι από την Παρασκευή το πρωί, οι ομάδες της που συνοδεύονταν από την αστυνομία είχαν ερευνήσει 12 χώρους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Η εταιρεία Orka Holding της οικογένειας Kamcev, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο Orce Kamcev, δεν ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν.

Αν και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα παραμένουν μυστήριο, είναι γνωστό ότι επικεντρώνεται στην επιχειρησιακή αυτοκρατορία του Kamcev και στις σχέσεις του με τον πρώην αρχηγό μυστικής αστυνομίας Mijalkov, ο οποίος συνέδεσε την θητεία του με τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι

 

ViaDiplomacy Newsroom