Σκοπιανό: Ένα γήπεδο και ένας Περιφερειάρχης τρομάζουν την κυβέρνηση

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αυτή την φορά δεν θα είναι περίπατος. Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε το σύνολο του Ελληνικού Λαού που ήταν αντίθετος στην συμφωνία των Πρεσπών ως φασίστες, όπως και η ίδια αντιμετώπιση των ανθρώπων που κάηκαν και έχασαν τις περιουσίες τους στην φωτιά στο Μάτι που ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατηγόρησαν ότι τους έκαψαν τα αυθαίρετα τους και όχι η ολιγωρία της κυβέρνησης, έφεραν τον λαό στα όρια του

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, το μέλλον του και ο καταλυτικός ρόλος του

Ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας έχει έναν ιστορικό ρόλο αυτή την στιγμή. Είναι τέτοια η θεσμική του θέση, που αν θέλει να σώσει το πολιτικό του μέλλον είναι αναγκασμένος κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη να συμπαρασύρει όλους τους Δήμους αλλά και τις Περιφέρειες της Μακεδονίας σε ένα συλλαλητήριο.

Η βαρύτητα είναι μεγάλη, μια τέτοια ενέργεια θα σήμαινε ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα συναντούσε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του στην συμπρωτεύουσα.

Ήδη πολλοί δήμαρχοι της Μακεδονίας και ειδικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα τεράστιο συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Το γήπεδο που θα κάνει τις Κυριακές ημέρες διαμαρτυρίας

Η κυβέρνηση βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με το σοβαρό ενδεχόμενο οι Κυριακές στα γήπεδα να είναι χώρος διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό. Την αρχή την έκαναν -όπως και παλιότερα για οικονομικά θέματα- οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το πανό που ανάρτησαν με το μήνυμα: «Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα, ξεπουλήσατε τη Μακεδονία για το χρήμα» δείχνει τι θα ακολουθήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Και το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει μόνο εκεί, θα ακολουθήσουν και οι οπαδοί και των άλλων ομάδων. Μπορεί στα οπαδικά να υπάρχει χάσμα αλλά είναι πέρα από βέβαιο πως οι διαμαρτυρίες στην Τούμπα θα στηριχθούν και από τους οπαδούς και των άλλων ομάδων και ειδικά των Αθηνών.

Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα η κίνηση με το πανό στο γήπεδο της Τούμπας είχε μηνύματα στήριξης από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠαναθηναΪκού.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός, αλλά στην αναφορά του για τις φωτιές στο Μάτι είχε μόνο θετικά σχόλια σε κανάλι από τους αντιπάλους. Δείτε τα σχετικά σχόλια στο κανάλι

ViaDiplomacy Newsroom