Σουηδία και Ταϊβάν προετοιμάζουν τις κοινωνίες για πόλεμο, στην Ελλάδα για διάλυση;

“Οι Σουηδοί όπως και πολλά άλλα κράτη κατανοούν πλήρως την σημασία της επικοινωνίας σε έναν σύγχρονο πόλεμο και για το λόγο αυτό λαμβάνει μέτρα όχι μόνο για να ενισχύσει την ικανότητα του στρατού αλλά και για να αυξήσει την «ανθεκτικότητα της κοινωνίας» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας διόρισε μια Επιτροπή Άμυνας το 2017 για να εξετάσει πέρα ​​από τα τρέχοντα ζητήματα άμυνας, να αξιολογήσει και την  μελλοντική αμυντική πολιτική και τη στάση της χώρας. Μια πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής επικεντρώνεται συγκεκριμένα στην ανάγκη να προετοιμαστεί ολόκληρη η κοινωνία για το χειρότερο σενάριο του πολέμου.”

Αυτό είναι απόσπασμα από άρθρο του viadiplomacy.gr τον Απρίλιο με τίτλο “Η Σουηδία προετοιμάζει την κοινωνία για πόλεμο και δείχνει τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα”

«Αν η Σουηδία δεχτεί επίθεση από άλλη χώρα, δε θα παραδοθούμε ποτέ. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το ότι αντίσταση σημαίνει κατάπαυση, είναι ψευδείς», αναφέρεται σε ένα σημείο του φυλλαδίου – Government of Sweden/Handout via REUTERS

Την ίδια ώρα ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ταιβάν μετά από μεγάλης κλίμακας άσκηση με την συμμετοχή του στρατού, υπηρεσιών και δεκάδων χιλιάδων πολιτών σημείωνε “Πιστεύω ότι οι πολίτες μας πρέπει να αισθάνονται πολύ σίγουροι για την αποφασιστικότητα του στρατού μας να υπερασπιστούμε και να προστατέψουμε τη χώρα μας”. Και αυτό, απέναντι στην Κίνα

Γιατί στην Ελλάδα διχάζουν τα πάντα

Αναρωτιέται κανείς και εύλογα, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο κόσμο και όλο και περισσότερα κράτη προετοιμάζουν τους πολίτες τους για πόλεμο η άλλα ακραία γεγονότα, στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία της χώρας κάνει ότι πρέπει για να διχαστεί ο λαός.

Την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων, και μάλιστα στην επέτειο των 100 χρόνων, όλη η Ελλάδα έβλεπε κουκουλοφόρους να χτυπάνε τον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, όλη η Ελλάδα έβλεπε μια ομάδα που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτούς που χτυπούσαν τον Γιάννη Μπουτάρη, να μπαίνει ανενόχλητη στο Συμβούλιο Επικρατείας ενώ το προηγούμενο διάστημα απειλούσε τον Δήμαρχο Τήνου ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα επειδή έπραξε το αυτονόητο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” τους ακούγεται πολύ καλό όταν όλη η κοινωνία, κόμματα ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση το προσπερνούν.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά τα γεγονότα είναι τυχαία, ότι είναι τυχαίο πως ενώ ακόμα και οι Βούλγαροι, Τούρκοι και Σέρβοι κάνουν ασκήσεις κυρίως για το ηθικό των λαών,στην Ελλάδα η κοινωνία διχάζεται ακόμα και για μια μπάλα με βούλες

(Η Σιγκαπούρη είναι μια ακόμα ασιατική χώρα η οποία επενδύει στην άμυνα των πολιτών)

 

ViaDiplomacy Newsroom