Σοβαρή προβοκάτσια του ψευδομουφτή Μετέ στην κηδεία Έλληνα Mουσουλμάνου στρατιώτη

Σοβαρή προβοκάτσια με τεράστια εθνική σημασία πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ, ο Ψευδομουφτής  Μετέ στο χωριό Γλαύκη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ, τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ Κουρτ Αχμέτ και τον Πρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB  Μουσταφά Τσαβούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η κηδεία του στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού ο οποίος πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΥΥ Κεραμωτής.

Το φέρετρο του αποθανόντος βρισκόταν στην οικία της οικογενείας του στο χωριό Γλαύκη,  όπου συγγενείς και φίλοι θρηνούσαν τον θάνατο του νεαρού στρατιώτη και προετοιμάζονταν να μεταφέρουν το φέρετρο στο νεκροταφείο, όπου ο  Αχμέτ Κατουνλού θα κηδευόταν με Στρατιωτικές Τιμές συνοδεία στρατιωτικού αγήματος

Την ώρα που ο Μουφτής Σινίκιογλου έψαλε και συμπαραστεκόταν στην οικογένεια του νεκρού στρατιώτη, εισήρθε στην οικία ο Μετέ μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ, τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ Κουρτ Αχμέτ και τον Πρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB  Μουσταφά Τσαβούς και απαίτησε να μετακινηθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο του νεκρού στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός από τον χώρο της οικίας του νεκρού και να απομακρυνθεί ο Μουφτής Σινίκιογλου.

Εν συνεχεία και αφού αφαίρεσαν την ελληνική σημαία παρουσία των συγγενών και του Στρατού, μετέφεραν το φέρετρο στο νεκροταφείο συνοδεία τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών και ΜΜΕ, όπου και τελικά ετάφη ο νεκρός.

Στο νεκροταφείο είχε μεταφερθεί και το άγημα το οποίο απέδωσε τιμές στον νεκρό, χωρίς όμως την ελληνική σημαία επί του φερέτρου όπως προστάζει το πρωτόκολο.

Στην κηδεία παρευρέθηκε και η Περιφερειακή εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση η οποία αντέδρασε σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ έντονα στο «Πραξικόπημα» του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ θέτοντας το ερώτημα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «πως είναι δυνατόν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πραξικόπημα και να μη σέβεται το Στρατό και την οικογένεια του νεκρού;» ενώ η ιδία εξέφρασε παράλληλα την έντονη λύπη της για το περιστατικό.

Στην προβοκάτσια που διοργάνωσε ο Μετέ παρών ήταν και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Στρατηγός Ιωσήφ Μαυράκης, ο οποίος δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του Μετέ και των ανθρώπων που τον συνόδευαν, σεβόμενος τον νεκρό και την οικογένεια του και απέφυγε το επεισόδιο που πιθανόν ο Μετέ θα ήθελα να προκαλέσει με τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  για τα  πρωτοφανή επεισόδια ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Μαξίμου κάλεσε κατεπειγόντως στην Αθήνα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το συμβάν.

Η συμπεριφορά του Ψευδομουφτή Μετέ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού στο παρελθόν έχει προβεί σε ανάλογης σοβαρότητας κινήσεις.

Αυτός όμως που σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ εξέπληξε με τη στάση του ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος ανέχτηκε την αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του Έλληνα μουσουλμάνου στρατιώτη, προσβάλλοντας το νεκρό, την οικογένεια του νεκρού, τον Ελληνικό Στρατό και το ίδιο του Ελληνικό κράτος που ως βουλευτής του Κοινοβουλίου εκπροσωπεί στην Θράκη.

Αυτό που πλέον έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο το Ελληνικό Κράτος θα αντιδράσει τις επόμενες ημέρες στην προβοκάτσια του Ψευδομουφτή Μετέ και στην παθητική στάση του Έλληνα βουλευτή που έβλεπε χωρίς να αντιδρά την προσβολή του Έλληνα στρατιώτη και του Ελληνικού Στρατού.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.