Με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε σουηδική κλινική ο Έντι Ραμα –Τι εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι

Σε ιδιωτική κλινική στη Σουηδία βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στους πνεύμονες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας “Αυτόνομοι”, τις οποίες επιβεβαιώνουν και διπλωματικές πηγές ο Αλβανός πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Σουηδία σήμερα το πρωί της Παρασκευής σε μια άκρως εξειδικευμένη ιδιωτική κλινική, προκειμένου να προβεί σε μια σειρά εξετάσεων λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τους πνεύμονες του.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλβανός πρωθυπουργός με την υγεία του ήταν γνωστό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και όπως εκτιμούν οι διπλωματικές πηγές, η πρόσφατη πρωτοφανή πρόκληση του Εντι Ράμα στο Βελιγράδι κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο ομόλογο του, αλλά και η ανοχή που έδειξε στην πρόσφατη πρόκληση των Αλβανών εθνικιστών στο γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του.

Το μπαράζ αυτών των προκλητικών κινήσεων όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι ξεπερνά τα όρια των δυνατοτήτων του αλβανικού κράτους και της κυβέρνησης της χώρας και μάλλον έχουν την σιωπηλή υποστήριξη της Δύσης η οποία βλέπει με ιδιαίτερη επιφύλαξη την εξελισσόμενη στενή συνεργασία της Σερβίας με την Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη επίσκεψη του Έντι Ράμα στην σουηδική κλινική, πραγματοποιήθηκε επειδή η κατάσταση της υγείας του Αλβανού πρωθυπουργού έχει χειροτερέψει αισθητά τις τελευταίες ημέρες. Πάντως το γραφείο των δημοσίων σχέσεων του Αλβανού πρωθυπουργού δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ δεν έχει διαψεύσει την είδηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός συνοδεύεται στα ταξίδια του πάντα από τον πλέον έμπιστο άνθρωπο που έχει που δεν είναι άλλος από τον αδελφό του.

Τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φήμες που είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό από πολιτικούς του στενού περιβάλλοντος του Αλβανού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του αλβανικού τύπου ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντi Ράμα μετέβη εσπευσμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ιδιωτική κλινική στην Σουηδία καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στους πνεύμονες.

Από αξιόπιστες πηγές, των εφημερίδων Opozita.com και Telegrafi, μαθαίνουμε ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός μετέβη στις 5:00 το πρωί της Παρασκευής, σε μια άκρως εξειδικευμένη ιδιωτική κλινική στη Σουηδία, προκειμένου να προβεί σε μια σειρά εξετάσεων λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τους πνεύμονες του. Αυτή η έκτακτη επίσκεψη γίνεται επειδή η κατάσταση της υγείας του Ράμα έχει χειροτερέψει αισθητά τις τελευταίες ημέρες. μάλιστα, προκαλεί εντύπωση η σιγή ιχθύος που τηρεί το γραφείο των δημοσίων σχέσεων του Αλβανού πρωθυπουργού μιας και ακόμη δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν για την διάψευση της είδησης.

Αξίζει να τονίσουμε πως ακόμη και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων του, και ιδιαιτέρως κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι οπού συναντήθηκε με τον Σέρβο Πρωθυπουργό Βούτσιτς, ο Εντι Ράμα φαινόταν πολύ κουρασμένος και έπαιρνε συχνές αναπνοές, οι οποίες μεταφράστηκαν από τους «ειδικούς» που επιμελήθηκαν την ανακοίνωσή του ότι “ήταν συναισθηματικά φορτισμένος”, προσπαθώντας έτσι ξανά να κρύψουν την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.