Σουδάν: Αναχώρησαν αεροπορικώς οι 177 Αιγύπτιοι στρατιώτες

Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 177 Αιγύπτιοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε τέσσερα αεροσκάφη και αναχώρησαν χθες Τετάρτη από το Σουδάν.

Ο σουδανικός στρατός τους είχε χαρακτηρίσει χθες “αιχμάλωτους” των παραστρατιωτικών, αλλά σήμερα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε αυτήν τη λέξη “κατά λάθος”.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι μεσολάβησαν για την απελευθέρωση αυτών των στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί για “κοινά γυμνάσια”, σύμφωνα με το Χαρτούμ.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, οι πτήσεις που μετέφεραν 177 Αιγύπτιους στρατιώτες από το Σουδάν έφθασαν στο Κάιρο και μια χωριστή ομάδα 27 μελών της πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται υπό τη μέριμνα της αιγυπτιακής πρεσβείας στο Σουδάν.

Στο Χαρτούμ και τις πόλεις, Ομντουρμάν και Μπάχρι, μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), με πολλούς άμαχους να μένουν αποκλεισμένοι και τα τρόφιμα να εξαντλούνται.

Οι RSF ανακοίνωσαν ότι κρατούσαν 27 μέλη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας μετά την εισβολή στην αεροπορική βάση Μέροβε στο βόρειο Σουδάν το Σάββατο. Οι Αιγύπτιοι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και περιμένουν την αναχώρησή τους.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι οι 177 στρατιώτες αναχώρησαν με τρία στρατιωτικά αεροπλάνα τη νύχτα της Τετάρτης.

ViaDiplomacy Newsroom