Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τη Δευτέρα μια επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, την πρώτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) μετά από χρόνια εντάσεων.

Ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είναι σημαντικές για την ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, υπογράμμισε ο Ερντογάν πριν από το ταξίδι.

«Δεν θεωρούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα όλων των αδελφών χωρών στην περιοχή του Κόλπου ξεχωριστή από τη δική μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για την πρώτη επίσκεψή του μετά την ανάρρωσή του από τον COVID-19 αφού βρέθηκε θετικός στις αρχές Φεβρουαρίου. .

«Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τη δυναμική για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας στο επίπεδο που τους αξίζει. Κατά την επίσκεψή μου, θα λάβουμε μέτρα που θα διαμορφώσουν τα επόμενα 50 χρόνια της φιλίας και της αδελφοσύνης μας με τα ΗΑΕ», είπε.

Σημειώνοντας ότι η τελευταία φορά που επισκέφτηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2013, ο Ερντογάν είπε ότι οι χώρες εγκαινίασαν μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις με την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (MBZ) στην Άγκυρα τον περασμένο Νοέμβριο.

ViaDiplomacy Newsroom