Στα Ιωάννινα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν – Συνάντηση με τον Δημάρχο Μωυσή Ελισάφ

Τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν σήμερα o πρέσβης του στην Ελλάδα κ. Anar Huseynovμε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο  Καχριμάνη.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του στην Ήπειρο  και από τις πρώτες στις Ελληνικές Περιφέρειες και η οποία όπως ανέφερε  ο ξένος διπλωμάτης εντάσσεται στη διερεύνηση πεδίων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης καλωσορίζοντας τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία με τη χώρα του, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς και στη βάση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσε συνοπτικά για τις παραγωγικές δραστηριότητες της Ηπείρου και για βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Ο Πρέσβης εστίασε το ενδιαφέρον του στην αγροτική παραγωγή και σε καινοτόμες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Ήπειρο, τομείς για τους οποίους διέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν  απόψεις και το δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο διοχετεύεται στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Περιφερειάρχης και Πρέσβης τόνισαν την ανάγκη να επεκταθεί η διανομή του και στην Ήπειρο, κάτι που όπως ειπώθηκε είναι στα σχέδια της ΔΕΠΑ, που αφορούν την επέκταση του σε όλη τη χώρα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων,  ενώ Περιφερειάρχης και Πρέσβης εξέφρασαν και πάλι την κοινή θέληση να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Η ενδυνάμωση των σχέσεων των Ιωαννίνων με πόλεις του Αζερμπαϊτζάν μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών σε πολλαπλούς τομείς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Anar Huseynov.

Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μια χώρα με ταχεία ανάπτυξη και τουρισμό, με τους Αζέρους να εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή, στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και οι προοπτικές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος και ο κ. Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

ViaDiplomacy Newsroom