Στέφανος Μάνος – Υπέρ τρίτων αθλιότητες

 Παλαιότερα ήταν το αγγελιόσημο. Οι πιστωτές κατάφεραν να το καταργήσουν. Για να μη πληρώνει το σύνολο της κοινωνίας για την ασφαλιστική κάλυψη των δημοσιογράφων.

Η Λερναία Ύδρα είναι όμως αθάνατη. Κόβεις ένα κεφάλι, βγαίνουν δύο. Δεν άργησαν οι δημοσιογράφοι να υποκαταστήσουν το αγγελιόσημο με μια νέα μέθοδο αφαίμαξης των πολλών για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Όσοι πωλούν μέσω internet και διαφημίζονται οφείλουν να πληρώσουν 2% ειδική εισφορά στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) χρηματοδοτείται από τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών τους αλλά και με “ειδική εισφορά ποσοστού 2% επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης παραγωγής ή προβολής ή εν γένει προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου (internet)”.

Ο κ. Τσακαλώτος που υπέγραψε τον άθλιο νόμο, κορόιδεψε τους θεσμούς και δημιούργησε ένα τεράστιο αντικίνητρο για την εγκατάσταση στην Ελλάδα επιχειρήσεων όπως η Amazon. Στη Μεσόγειο η Amazon είναι εγκατεστημένη στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Τουρκία. Όχι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο για την ικανότητα σας να βάζετε εμπόδια σε κάθε τι που θα μπορούσε να κουνήσει κάπως τη ληθαργική Ελληνική αγορά.

ViaDiplomacy Newsroom