Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής : «Τα σχολικά βιβλία στη Θράκη διδάσκουν χριστιανική προπαγάνδα»!

Μεθοδικά η Τουρκία στην Θράκη βάζει θέματα συζήτησης που οδηγούν στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την συνδιοίκηση στην περιοχή.

Αυτό το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό με ορισμένες Παράλληλες Δομές όπως θρησκευτικές, κοινωνικές και σε πολλές περιπτώσεις και πολιτικές. Οι Ψευτομουφτήδες που λειτουργούν Παράλληλα με τους διορισμένους μουφτήδες της πολιτείας, οι κοινωνικές εκδηλώσεις που στηρίζονται από το Τουρκικό κράτος και Δήμαρχος ο οποίος ενημερώνει όπου του επιτρέπεται -ακόμη- τους δημότες του στα Τουρκικά και μετά στα Ελληνικά, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Όλα αυτά ενισχύονται από δηλώσεις στελεχών των κομμάτων και κυρίως της Αριστεράς, δηλώσεις ενώ παλιότερα “χανόταν” στο 3% σήμερα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση οι δηλώσεις αυτές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τις δηλώσεις του Καμίλ Σιτζάκ Εμίν, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής , σύμφωνα με τις οποίες τα σχολικά δημόσια βιβλία που δίνονται σε δημοτικό και νηπιαγωγεία προάγουν την χριστιανική προπαγάνδα!

Μέσω μίας ανάρτησης στα social media που  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως θα πρέπει να αλλαχτούν εντελώς τα βιβλία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα «μειονοτικά σχολεία» στην Θράκη.

Κατά τον ίδιο τα σχολικά βιβλία είναι εκείνα που προωθούν την…προπαγάνδα του χριστιανισμού και τον αντιτουρκισμό , με δέκτες εν τέλει τα παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε σχολεία της Θράκης.

Σε συζήτηση που έγινε στο facebook σημείωνει

«Κοίτα φίλε μου το θέμα δεν είναι οι πόροι, αλλά η παιδεία. Το ποιος επωφελήθηκε από τους πόρους εμένα δεν με δεσμεύει. Το σημαντικό είναι τα βιβλία των κρατικών σχολείων να μην δοθούν στα μειονοτικά σχολεία.

Τα βιβλία αυτά δεν είναι κατάλληλα για εμάς, διότι ασκούνε και αντιτουρκισμό και χριστιανική προπαγάνδα.

Οι μαθητές ας πάρουν ότι εκπαίδευση θέλουν στο γυμνάσιο και το λύκειο, αλλά το σημαντικό είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Εμείς τι επιθυμούμε; Παιδί που να ξέρει ελληνικά ή παιδί μορφωμένο;

Αυτό είναι το θέμα.»

Ποιος είναι στόχος τέτοιων δηλώσεων

Το σχόλιο του καταλήγει “Οι μαθητές ας πάρουν ότι εκπαίδευση θέλουν στο γυμνάσιο και το λύκειο, αλλά το σημαντικό είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Εμείς τι επιθυμούμε; Παιδί που να ξέρει ελληνικά ή παιδί μορφωμένο;”

Αυτό είναι και το ενδιαφέρον της Τουρκίας, τα δίγλωσσα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν στην Θράκη και με την ανοχή των ΑΝΕΛ. Στα δίγλωσσα σχολεία οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών, θα διδάσκονται και την μητρική τους γλώσσα, τα Τουρκικά. Έτσι θα δημιουργηθούν γενιές εφήβων με Τουρκική συνείδηση όπου θα είναι όντως αδιάφορο τι γυμνάσιο η λύκειο θα επιλέξουν.

Επιπλέον τα Δίγλωσσα σχολεία είναι μια εγκληματική ενέργεια αφού το σύνολο των μουσουλμάνων στην Θράκη δεν είναι Τούρκοι αλλά Πομάκοι και Ρομά, οπότε και η Τουρκική δεν είναι η μητρική του γλώσσα

ViaDiplomacy Newsroom