Στέργιος Γιαλάογλου: Η Βουλή να ελέγξει την παραβατική στάση των Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν και του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν, φωτογραφίζονται δημόσια με τους δύο επιλεχθέντες από το Τουρκικό Προξενείο, υποψηφίους για την θέση του “εκλεγμένου” παραμουφτή” σε μια παράνομη διαδικασία που διεξαχθεί όπως ανακοίνωσαν στις 9-9.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ορίζει εκλεγμένο θρησκευτικό ηγέτη αψηφώντας τους νόμους του Ελληνικού Κράτους βρίσκει πλέον υποστηρικτές δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι έχουν ορκιστεί υπακοή και πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.

Αυτή καθεαυτή η διαδικασία είναι και γελοία και απολύτως ελεγχόμενη. Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο καθώς ο Τράμπα Μουσταφά θα είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας, με τον δεύτερο (Κάμο Μουσταφά) να δίνει απλώς την επίφαση της δυνατότητας επιλογής. Ομως η απόφαση έχει ληφθεί από την γείτονα, καθώς απαγορεύτηκε σε οποιονδήποτε άλλο να εκδηλώσει έστω επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα.

Οι δύο βουλευτές καλούν τον κόσμο να δείξει ανυπακοή και απείθεια στους νόμους, διεγείρουν σε αμοιβαία διχόνοια τους πιστούς μουσουλμάνους που δεν επιθυμούν να δεχτούν τις προαποφασισμένες επιλογές των δύο, σέβονται τους νόμους της Πολιτείας και αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτήν την αθλιότητα να συρθούν σε μια διαδικασία παρωδία. Οι δύο τους θέλουν να εκλέξουν θρησκευτικό εκπρόσωπο τον διακινητή της τουρκικής προπαγάνδας και της τουρκικής χρηματοδότησης, γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα τις αποφάσεις του ΣΤΕ και το νόμο που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή, ενώ διακινδυνεύουν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με άλλο κράτος γιατί πιστεύουν ότι εκλέγονται με την βοήθεια της Τουρκικής Πύλης.

Θα περίμενα από τα δύο κόμματα να ζητήσουν από τους δύο βουλευτές να παραδώσουν την έδρα τους για αυτήν την σαφώς παραβατική και απαράδεκτη στάση τους και την Βουλή να τους ελέγξει όπως προβλέπεται.

Είμαι σίγουρος ότι η μειονότητα θα γυρίσει την πλάτη της σε αυτήν την κωμωδία εκλογών ενάντια στο νόμο, χωρίς εκλογικούς καταλόγους, χωρίς επιτροπές διαλογής, χωρίς ψηφοδέλτια, με ανάταση της χειρός σαν να ζούμε στον προηγουμενο αιώνα. Οσο για τους δύο πολιτικούς και τα κόμματα τους, είναι έκθετοι στα μάτια όλων μας, αν βέβαια τους ενδιαφέρει η άποψη μας περισσότερο από την ευαρέσκεια του Ερντογάν.

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου

Στέργιος Γιαλάογλου

Συγγραφέας