Στέργιος Γιαλάογλου – Τα παιχνίδια στην Θράκη ξεκίνησαν

Ταυτόχρονα με την επίσκεψη Δένδια στην Ίμβρο, έλαβε χώρα η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικης Εθνοσυνέλευσης Μουσταφα Σεντοπ στην Θράκη. Μόνο που η τελευταία δεν ήταν εθιμοτυπική όπως του Ελληνα ΥΠΕΞ, αλλά αποτελούσε την απόδειξη της έμπρακτης ανάμειξης της Τουρκίας στις ελληνικές εκλογές αλλά και την επιβολή μιας ατζέντας που πρόκειται να επιβληθεί μελλοντικά στις όποιες διερευνητικές επαφές λάβουν χώρα μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Τουρκος αξιωματούχος, επισκέφθηκε τα γραφεία της παράνομης Τουρκικής Ένωσης, είχε επαφές με τους παρακρατικούς ψευδομουφτηδες τους οποίους πρόβαλλε σε κάθε επίσκεψη του, ενώ εντύπωση προκαλεί η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπεκ και του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν, στις επισκέψεις του, μαζί με πολιτευτές των δυο κομμάτων.

Ουσιαστικα έστειλε το μήνυμα της προτίμησης της Τουρκιας στους συγκεκριμένους πολιτικους, οι οποίοι προφανώς πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Θράκη, με την καλλιέργεια της τουρκικής, αυστηρά ισλαμικής ριζοσπαστικής συνείδησης που προωθει η γείτονα προκειμένου να αναμιγνύεται παγίως στα εσωτερικά των γειτονικών με αυτήν, κρατών.

Για τον Ζειμπεκ δεν ήταν κάτι καινούργιο, αφου εκλέγεται σταθερά με την στήριξη των παραθεσμικων θρησκευτικών ηγετίσκων και του Προξενειου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές του βουλευτή του, που προφανώς βολεύεται με τη σταθερή εκλογή του αφού την εκλαμβάνει ως θετική ψηφο της μειονότητας στο κόμμα. Είναι θλιβερο όμως να ανέχονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την προκλητική πριμοδότηση του συγκεκριμένου από ξένα κέντρα, περιοριζόμενοι στο ρόλο του νεροκουβαλητή στο μύλο, για να διατηρείται η καθεστωτική επανεκλογή του.

Για τον Μπουρχάν είναι κάπως άβολο, αφου ενώ εκλέχτηκε αρχικα με δικές του προσωπικές ψήφους, προοδευτικά όμως φαίνεται ότι αναζήτησε την στήριξη του Προξενείου και των παραθεσμικων, για να πετύχει απελπισμένος την επανεκλογή του. Όμως έτσι εκθέτει το κόμμα του, το οποίο τον χάιδεψε προκλητικά όταν στήριξε την παράνομη εκλογη μουφτή και παρακινούσε τους μουσουλμάνους να επιδείξουν απειθεια στο κράτος.

Ενώ μάλιστα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ροδοπης, Ιλχαν Αχμέτ, επιμενει στην θεσμική συμπεριφορά του απέχοντας από ανάλογες προκλητικές συμπεριφορές, το κόμμα του δείχνει να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια αφήνοντας τον βουλευτή του στη Ξάνθη, να αλληθωρίζει προς την τουρκικη πλευρα, παρέχοντας του μια ανεξήγητη κάλυψη. Την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ με τις επιλογές του στην Ροδοπη, μάλλον φαίνεται ότι θέλει να απαλλαγεί από τον Ιλχαν Αχμέτ, επειδή δεν είναι αρεστος στο Τουρκικό Προξενείο.

Η ταύτιση των δυο κομμάτων που με εκλεγμένους βουλευτές τους να δρουν πλέον ανθελληνικά και αντιθεσμικα, επιδίδονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες για πρώτη φορά τόσο προκλητικά, κάτι σημαίνει.

Περιμένω από τους υπόλοιπους υποψήφιους των δυο κομμάτων, να μην μείνουν απαθείς σε αυτό το υπόγειο και προκλητικό αλλησβερισι ψήφων σε βάρος της μειονότητας, ούτε να γίνουν γλάστρες διακοσμητικές για να εκλεγούν κάποιοι, επειδή το έπαιξαν διπορτο.

Τα καλά παιδιά του Μουσταφα Σεντοπ, των παραμουφτηδων, των πάσης φυσεως παρακρατικων που δρουν ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας, που διακινδυνεύουν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, θα πρεπει να αντιληφθούν ότι οι επιλογές τους εχουν σημασία για όλους εμάς που γεννήθηκαμε και ζούμε στην Θράκη.

Η φοβισμένη και δουλοπρεπης σταση του σώματος τους όταν φωτογραφίζονταν δίπλα στον Τουρκο αξιωματουχο, με προσβάλλει ως Θρακιώτη και ως Ελληνα και μαζί με εμένα προσβάλλει και όλους τους μουσουλμανους της Θράκης. Ομοιως με προσβάλλει και η σταση των δυο αυτών κομμάτων που στο βωμό των ψήφων, μετατρέπονται σε θρυαλλίδες της αρμονικής συνύπαρξης και της ελεύθερης, ανεξάρτητης, προοδευτικής εξέλιξης της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου

Στέργιος Γιαλάογλου

Συγγραφέας