Στη Σόφια ο Κώστας Σκρέκας για την υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή ασφάλεια

Στην υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή ασφάλεια, τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την πράσινη μετάβαση που πραγματοποιείται σήμερα στη Σόφια θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Kίριλ Πετκόφ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, Ασέν Βασίλεφ, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς, η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντ.Τζ. Γιόργκενσον, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Νικόλοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Β. Ντάνιελ Ποπέσκου, ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Παρβίζ Σαχπάζοβ , o υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Χέρμαν Χαλουτσένκο , ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Κρέσνικ Μπεκτέσι και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσάν Μπαϊρακτάρ.

Ο κ. Σκρέκας συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστα Ξιφαρά, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργο Ιωάννου και τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του ΑΔΜΗΕ, Γιάννη Καμπούρη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο των χωρών που συμμετέχουν στην υπουργική συνάντηση, η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των περιφερειακών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα συναλλαγών φυσικού αερίου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και τα οφέλη από τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας.

ViaDiplomacy Newsroom