Στη Βουλγαρία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ράντεβ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ξεκίνησε την Τρότη τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στη Σόφια, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη.

Στις 10 το πρωί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεβ στην Πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι, όπου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Στην συνέχεια ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο κτήριο της Προεδρίας, ενώ πριν από αυτές παρακάθισε σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ράντεβ

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπόρισοβ, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Απόψε ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Εξάλλου, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Βουλγαρίας – Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Κύπρου και Βουλγαρίας, καθώς και των Επιχειρηματικών Συνδέσμων των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο, στο Πατριαρχείο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας κα Τσβέτα Καραγιάντσιεβα, στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης, με θέμα τα 60 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Κύπρου – Βουλγαρίας, που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σόφια. Στα εγκαίνια θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ViaDiplomacy Newsroom