Στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEX-2014 το πιο ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο του κόσμου που είναι Ελληνικό

Στην διεθνή έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEX-2015 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 22-25 Φεβρουαρίου 2015 θα παρουσιάσει η ελληνική εταιρεία ELMON το νέο της αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ονομασία PSYCHI NG.

Πρόκειται για το νεώτερο μοντέλο της ελληνικής εταιρείας, το οποίο έχει βάρος μόλις 900 γραμμάρια και είναι απόλυτα αφανές. Το συγκεκριμένο γιλέκο πρόκειται για το πιο ελαφρύ και εύκαμπτο γιλέκο στον κόσμο και καλύπτει το ανώτερο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας ΙΙΙ Α.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο PSYCHI NG έχει ήδη προσελκύσει παραγγελίες από ευρωπαϊκές εταιρείες αμυντικού υλικού και θα διατίθεται προς πώληση στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάρτιο, προσφέροντας στους χρήστες του προστασία έναντι οποιουδήποτε όπλου χειρός.

Η εταιρεία  ELMON επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων μοντέλων αλεξίσφαιρων γιλέκων και χάρις στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της, έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά και σημαντικά εξαγωγικά συμβόλαια σε περισσότερες από 20 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Χιλή, η Δανία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, το Μεξικό, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σ. Αραβία, η Ελβετία, η Τυνησία, το Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά αλεξίσφαιρα γιλέκα εξοπλίζουν την προεδρική Φρουρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την πλέον μάχιμη δύναμη της αραβικής χώρας που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ !

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.