Στην Ιταλία Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες για την Βενεζουέλα

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Elliott Abrams και ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Elliott Abrams και ο ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Sergei Ryabkov πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, έγινε γνωστό από διπλωμάτες των δύο χωρών.
Η Βενεζουέλα, στενός σύμμαχος της Μόσχας, βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή.
Οι ΗΠΑ και πολλές άλλες δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον Juan Guaido, τον επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευσης της χώρας, ο οποίος τον Ιανουάριο επικαλέσθηκε το Σύνταγμα για να αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος, ενώ η Ρωσία λέει πως ο πρόεδρος Nicolas Maduro παραμένει ο μόνος νόμιμος ηγέτης της χώρας.
Η Ουάσινγκτον λέει πως η Μόσχα ενισχύει την κυβέρνηση Maduro.

Όμως αμερικανοί διπλωμάτες λένε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει πως η διακυβέρνηση του Maduro δεν μπορεί να διασωθεί.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε την Κυριακή 17/3, πως η κύρια ημέρα των συνομιλιών με τον Abrams θα την Τρίτη 19/3, και πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πώς μπορούν να ενθαρρύνουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση.
«Οι θέσεις της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό είναι διαμετρικά αντίθετες, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να μην μιλάμε», δήλωσε ο Ryabkov, σύμφωνα με το Interfax.
Via Diplomacy