Στην Ιθάκη εντός της ημέρας ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στην Ιθάκη σήμερα Τρίτη, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του νησιού, επικαλούμενος ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού και ανακοινώθηκε αργότερα από τη γενική γραμματεία του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει σύσκεψη με τον κ. Τσίπρα στο νησί στις 11:00 και διάγγελμα στις 18.00.

Στο Μαξίμου φέρονται να κατέληξαν στην επιλογή της Ιθάκης έχοντας απορρίψει από νωρίς το Καστελόριζο και (από την περασμένη εβδομάδα) την Αττική, ενώ είχε «πέσει» η ιδέα για ομιλία σε λαϊκή γειτονιά του λεκανοπεδίου ή στο Σούνιο.

Αυτό που θέλει να επισημάνει η κυβέρνηση είναι ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια χάρη και στην στοχοπροσήλωση των τελευταίων τριών ετών, αλλά και επειδή «δεν φοβήθηκε να αναμετρηθεί με τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που την οδήγησαν στα μνημόνια». Το δεύτερο στοιχείο που θέλει να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός σχετίζεται με το στίγμα, τις αρχές και τους στόχοι των πολιτικών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Το επόμενο βήμα του Αλέξη Τσίπρα είναι η ανασυγκρότηση της κυβέρνησης, με στόχο να εμπεδωθεί η διεύρυνση της πολιτικής επιρροής της. Επ΄σιης, παράλληλα με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό θα υπάρξει και ανασχηματισμός στο κόμμα, καθώς είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών του 2019.

ViaDiplomacy Newsroom