Στην Κέρκυρα η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από την Παρασκευή η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ» του ρωσικού ναυτικού, στο πλαίσιο της 17ης Ελληνορωσικής Εβδομάδας στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων. Η ρωσική φρεγάτα θα παραμείνει στην Κέρκυρα έως και τις 2 Οκτωβρίου, ενώ από σήμερα έως και την Τρίτη (1/10) θα είναι ανοικτή προς το κοινό για δύο ώρες κάθε ημέρα.

Ο πρέσβης της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ θα αναγνώσει χαιρετισμό του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την κατάθεση στεφάνων στα μνημεία του Ιωάννη Καποδίστρια, του ναυάρχου Θεόδωρου Ουσακόφ και των πεσόντων Ελλήνων και Ρώσων.

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται με τη ρωσική αντιπροσωπεία και ο διοικητής του Στόλου Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιγκόρ Οσίποβ. Το βράδυ της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη στρατιωτική ορχήστρα και το συγκρότημα χορού του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ» αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού, ανήκει στην κλάση «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς», ναυπηγήθηκε το 2015 και είναι σε υπηρεσία από το 2017.

 

ViaDiplomacy Newsroom