Στην Ουάσινγκτον πρέπει να καταλάβουν ότι ασκούν πολιτική σε χώρα Θυσιών

Στην μάχη του Κιλκίς – Λαχανά, ηττήθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή του Ελληνισμού μετά από αυτή των Περσών, ο Πανσλαβισμός και η Βουλγαρία. Στην μάχη αυτή έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 5000 Έλληνες ( 8.828 νεκροί και τραυματίες συνολικά) οι οποίοι δημιούργησαν ακόμα έναν τόπο θυσίας, όπως έκαναν οι πρόγονοι τους σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, οι τόποι θυσίας δημιουργήθηκαν όχι από αγώνες, αλλά από συνθήκες. Συνθήκες δημιούργησαν το Περλ Χάρμπορ, συνθήκες δημιούργησαν το Σημείο Μηδέν. Χιλιάδες χαμένες ζωές με άλλες συνθήκες, που όμως η Αμερικανική Πολιτεία τιμά την μνήμη των θυμάτων για να θυμίζει στις επόμενες γενιές, για πιο λόγο πρέπει η χώρα να υπερασπίζεται την ασφάλεια τους και τα συμφέροντα τους.

Ας κατανοήσουν στην Ουάσινγκτον ότι αυτή  χώρα, από άκρη σε άκρη, αποτελεί μια «γραμμή θυσιών», έχει ποτίσει το DNA όλων των Ελλήνων, ενός λαού που έχει αποδείξει ότι είναι όχι μόνο σύμμαχος, αλλά και φίλος με τις ΗΠΑ. Ακόμα και οι «ξεγελασμένοι» που για 70 χρόνια επένδυαν στον «Αντιαμερικανισμό» έγιναν κανονικά σκεπτόμενοι.

Το έχει κατανοήσει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, ο οποίος αντιλαμβάνεται απόλυτα πλέον την συναισθηματική φόρτιση του Ελληνικού λαού, για αυτό το λόγο από το κρεβάτι του χειρουργείου βρέθηκε στο forum του economist , και  από εκεί με τις πατερίτσες σε όλα τα υπουργεία , και έχει γράψει με αυτές (πατερίτσες) σε τρεις μέρες τόσα χιλιόμετρα που άλλοι πρέσβεις δεν έχουν διανύσει από το γραφείο μέχρι της εξώπορτα της Πρεσβείας τους.

Οι Έλληνες δίνουν δύο ευκαιρίες, μια στο πολιτικό σύστημα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τα αλλάξει όλα ριζικά με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και νέα οικονομικά μέτρα, και μια στους συμμάχους για μια δίκαιη μεταχείριση

Τρομάζουμε τι θα βγει στην επόμενη κάλπη αν προδοθούν και από τα δύο

Πέτρος Ούτσης