Στις 13 Νοεμβρίου οι ΗΠΑ χάνουν το δικαίωμα να κάνουν πολιτική και επεμβάσεις σύμφωνα με το «Διεθνές Δίκαιο»

«Βλέπετε, καμία χώρα δεν έχει ασκήσει κυρώσεις στη Ρωσία, εμείς το κάναμε, γιατί αυτό που έχει κάνει η Ρωσία είναι απαράδεκτο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που κάναμε εμείς ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας» αυτό ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες είχαν ως αφορμή για να ασκήσουν πολιτική και επεμβάσεις σε χώρες όπου επικρατούσαν καθεστώτα. Ιράκ, Αφγνανιστάν, Λιβύη, Σομαλία, ακόμα και στην Σερβία, καθεστώς ήταν ο Μιλόσεβιτς. Με τις απαράδεκτες ενέργειες που κάνουν το Ιράν, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα, οι ΗΠΑ διεξάγουν εμπορικούς πολέμους.

Και ναι, είναι αλήθεια, αν δει κανείς τις παραπάνω χώρες, καμιά στην ουσία δεν ανήκει στο Δυτικό κόσμο και στις κανονικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα

Και από την άλλη έχουμε την Τουρκία, μια χώρα που κατέχει μετά από εισβολή το 40% της Κύπρου, ο ηγέτης της φωτογραφίζεται με χάρτες που αμφισβητούν την κυριαρχία συμμάχου και γείτονος χώρα, την Ελλάδα, στέλνει πλοία σε κυριαρχική ΑΟΖ άλλου κράτους και κάνει γεωτρήσεις, στέλνει πολεμικό υλικό σε χώρες που ο ΟΗΕ έχει επιβάλλει εμπάργκο όπλων,  μέσα στον ΟΗΕ(!) βγάζει χάρτες στους οποίους δείχνει που θα εισβάλει, έχει εισβάλει ήδη στην Συρία και έχει καθαρίσει εθνολογικά την περιοχή δημιουργώντας ένα νέο ψευδοκράτος, και τέλος, μέσα στην ίδια του την χώρα έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες και πολλοί από αυτούς αγνοούνται ήδη.

Στις 13 Νοεμβρίου λοιπόν, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα υποδεχτεί τον ηγέτη της χώρας «παραγωγής προβλημάτων», τον ηγέτη που απαξιώνει το Διεθνές Δίκαιο, αυτό με το οποίο οι ΗΠΑ εδώ και 70 χρόνια ασκούν πολιτική και κυριαρχούν στο κόσμο.

Στις 13 Νοεμβρίου που θα υποδεχτούν το καθεστώς Ερντογάν, δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο

Πέτρος Ούτσης