Στο Αργυρόκαστρο ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης

Με στόχο τη τόνωση της συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σε διασυνοριακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και τη στήριξη της τοπικής ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποιεί, από αύριο, διήμερη επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της υπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro, με την οποία ο κ. Φραγκογιάννης, εκτός από την κατ’ ιδίαν συνάντηση, θα εγκαινιάσουν από κοινού, την Πέμπτη, την Εμπορική Έκθεση που συνδιοργανώνουν τα τοπικά Εμπορικά Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, καθώς και τις εργασίες του σχετικού επιχειρηματικού φόρουμ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης εγκαταστάσεις ομογενειακών επιχειρήσεων στην περιοχή και θα έχει συνάντηση εργασίας, στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, με Έλληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που τους απασχολούν.  

Κατά την παραμονή του στην περιοχή, ο κ. Φραγκογιάννης θα συναντηθεί και με τον μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, καθώς επίσης με τους δημάρχους Αργυροκάστρου, Δρόπολης και Πωγωνίου, και Φοινικαίων, με τον περιφερειάρχη Αργυροκάστρου και με τον πρόεδρο της Οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, ΟΜΟΝΟΙΑ.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom