Στο Καστελόριζο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης

Μια επίσκεψη “όχι μόνο συμβολική αλλά θεσμική και ουσιαστική” πραγματοποιεί σήμερα στο Καστελόριζο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελορίζου 2021.

Ο κ. Φραγκογιάννης κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα του νησιού Μεγίστη είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το δημαρχείο τη πόλης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο. Επίσης πραγματοποίησε ακόμα επίσκεψη στο στρατόπεδο του νησιού όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στρατιώτες και αξιωματικούς που κάνουν τη θητεία τους εκεί, ενώ επιβιβάστηκε και στην τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού που ελλιμενίζεται στο νησί. Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα, το λιμεναρχείο και την μητρόπολη του Καστελόριζου όπου είχε συναντήσεις με τους αξιωματικούς που υπηρετούν στο νησί αλλά και την ηγεσία της Εκκλησίας. Η μικρή περιοδεία του ΥΦΥΠΕΞ ολοκληρώθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρικό κέντρο του νησιού, ενώ το απόγευμα θα κάνει χαιρετισμό στην έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα σύνορα” που διοργανώνεται στο Καστελόριζο για έκτη χρονιά.

Ο κ. Φραγκογιάννης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί με δήλωσή του τόνισε: “Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική, είναι θεσμική και ουσιαστική. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχραιμίας. Το Καστελόριζο είναι κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας. Έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τους γείτονες μας στην προώθηση θετικής ατζέντας με γνώμονα την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η κυβέρνηση δια της δικής μου παρουσίας αλλά και του υφυπουργού Πολιτισμού αυτές τις ημέρες δηλώνει παρούσα σε ένα νησί, που μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας, είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα. Από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη”.

ViaDiplomacy Newsroom