Στο Παρίσι η μεγαλύτερη «Συμβολική Εικόνα» προς την Τουρκία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί την Δευτέρα το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian.

Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Όμως αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ίσως είναι το τελευταίο σαφές μήνυμα στον Ερντογάν, είναι ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και δίπλα του θα έχει τον Γάλλο ομόλογο του. Με αυτή την εικόνα, θα συζητηθεί το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά,  με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ViaDiplomacy Newsroom