Στο Βερολίνο Λαγκάρντ – Τόμσεν στη σκιά των WikiLeaks

Στο Βερολίνο θα μεταβούν η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου, Πολ Τόμσεν μέσα στη εβδομάδα για να διαπραγματευθούν με την γερμανική πλευρά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει  σε δημοσίευμά της η γερμανική Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας στο επίκεντρο των επαφών του κ. Τόμσεν με την γερμανική κυβέρνηση θα βρεθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στην γερμανική πρωτεύουσα θα βρεθεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί την συμμετοχή του Ταμείου απαραίτητη αλλά αρνείται να δεχτεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που εισηγείται το ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην γερμανική πρωτεύουσα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι τόσο ο Πολ Τόμσεν όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στα μέσα Απριλίου, πριν από την Εαρινή Σύνοδο.

protothema.gr

ViaDiplomacy Newsroom