Στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης από το «βαθύ» κράτος της Τουρκίας

Πηγή Φωνή της Ροδόπης

Γράφει ο Λευτέρης Γλερίδης

Πρωτοφανή για τον χώρο της Παιδείας περιστατικά λαμβάνουν μέρος τους τελευταίους μήνες στο ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης «Μουζαφέρ Σαλήχογλου» με πρωταγωνιστές εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους των ιδιοκτητών του σχολείου.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και τις διώξεις που ακολούθησαν αυτού, από το καθεστώς Ερντογάν, στελεχών που ανήκουν στην οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ως μέλος της οργάνωσης αυτής στοχοποιήθηκε και ο καθηγητής του Μειονοτικού σχολείου κ. Νιχάτ Χότσικα για τον οποίον το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αξίωσε την απόλυση του, κάτι που επετεύχθη καθώς η Διεύθυνση του σχολείου απεφάνθη σχετικά.

Τα πράγματα όμως περιπλέχτηκαν όταν η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) του Υπουργείου Παιδείας δεν έκαναν αποδεκτή την απόλυση του εκπαιδευτικού καθώς «σύμφωνα με το νόμο πρέπει να υπάρχει ‘’αποχρών’’ λόγος που να την δικαιολογεί».

Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο καθηγητής τελικά να παραμείνει στο σχολείο όμως να μην μπορεί να διδάξει καθώς από εκείνη την ώρα δέχεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, απειλές και προπηλακισμούς ενώ έμμεσες απειλές κατά της ζωής της δέχτηκε και καθηγήτρια του ίδιου σχολείου προκειμένου να μην καταθέσει υπέρ του πρώτου στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για το θέμα αυτό.

Πρωταγωνιστές των επεισοδίων αυτών φέρονται πως είναι ο διευθυντής κ. Ερκάν Ιμάμ Εφέντη και η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών του σχολείου κ. Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς, έχουν λάβει εντολές για την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή Μαθηματικών, για τον οποίον πρέπει να σημειώσουμε πως επί σειρά ετών ήταν άψογος στα καθήκοντα του και ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές.

Ρόλο επίσης εκτός των παραπάνω έχει παίξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και πρώην μειονοτικός βουλευτής της Ροδόπης ο οποίος πιέζει για την απομάκρυνση του καθηγητή ώστε την θέση του να καταλάβει συγγενικό του πρόσωπο.

Αυτή τη στιγμή, λόγω και του αδιεξόδου που έχει επέλθει, ο διευθυντής του σχολείου κ. Ερκάν Ιμάμ Εφέντη έχει υποβάλλει την παραίτηση του επικαλούμενος παράλληλα και προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους ενώ το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι όλα αυτά τα πολιτικά «παιχνίδια» με τα τραγελαφικά περιστατικά συμβαίνουν στις πλάτες των μαθητών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη την χρονιά εξαιτίας της παρεμπόδισης που υφίσταται ο κ. Χότσικα στην εκτέλεση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων.

Για το λόγο αυτό εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης μετέβησαν στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής όπου σε συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο Πρόξενο Αλή Ριζά Ακιντζί εξέφρασαν τα έντονα παράπονα τους και επέρριψαν ευθύνες στην εκπρόσωπο των ιδιοκτητών του σχολείου κ. Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ.

Η υπόθεση πάντως αναμένεται ενδεχομένως να απασχολήσει και την Δικαιοσύνη καθώς όπως μαθαίνουμε στις προθέσεις του Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης είναι η άμεση ενημέρωση για την υπόθεση των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.