Στους 61 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τις 7 Ιουλίου – Αρχίζει να κλονίζεται η τουρκική κοινωνία

Στους 61 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τις επιχειρήσεις του PKK κατά του Τουρκικού κράτους τις τελευταίες 48 ημέρες.

Πιο αναλυτικά το περασμένο Σάββατο 22 Αυγούστου κατέληξε από τα τραύματα του ο Λοχαγός της Στρατοχωροφυλακής Ali Alkan.

Ο Λοχαγός είχε τραυματιστεί σοβαρά την Παρασκευή 21 Αυγούστου κατά την διάρκεια επίθεσης του PKK σε φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Beytüşşebap της επαρχίας Şırnak. Μαζί με τον Λοχαγό τραυματίστηκαν δύο ακόμη στρατιώτες.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο στρατιώτης της Στρατοχωροφυλακής Mehmet Kara σκοτώθηκε από τους μαχητές του PKK κατά την διάρκεια επίθεσης σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην επαρχία Diyarbakır κοντά στον αυτοκινητόδρομο Kulp-Muş. Η Τουρκική μονάδα είχε αποστολή την προστασία του εργοστασίου από πιθανή επίθεση της κουρδικής οργάνωσης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τρείς στρατιώτες.

Σήμερα 24 Αυγούστου δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από το οδόστρωμα σε επαρχιακή οδό κοντά στην πόλη Şemdinli στην επαρχία Hakkari.

Την ίδια ημέρα ένας Αστυνομικός υπέκυψε στα τραυματά του. Ο  Yakup Mete είχε τραυματιστεί την Κυριακή μετά από επίθεση του PKK στην πόλη Nusaybin στην επαρχία Mardin.

Οι συνεχόμενες απώλειες του Τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής έχουν αρχίσει να κλονίζουν την δυτικοποιημένυη τουρκική κοινωνία η οποία θρηνεί ένα νεκρό σχεδόν κάθε μέρα από τις αρχές Ιουλίου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Αντισυνταγματάρχης της Στρατοχωροφυλακής Mehmet Alkan, αδελφός του Λοχαγού Ali Alkan που υπέκυψε στα τραυματά του το περασμένο Σάββατο, εξαπέλυσε λεκτική επίθεση κατα αξιωματούχων του κυβερνώντιος κόμματος κατα την διάρκεια της κηδείας του αδελφού του κατηγορώντας τους για το θάνατο του Ali Alkan.

Ο Αντισυνταγματάρχης της Στρατοχωροφυλακής Mehmet Alkan αρνήθηκε να προσευχηθεί για τον νεκρό του αδελφό στο ίδιο Τζαμί στο οποίο βρίσκονταν στελέχη του AKP, ενώ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι επέλεξε το δρόμο του πολέμου με το PKK αντί της ειρήνης.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.