Στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου επισκέφθηκε ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο Ζελένσκι «επισκέφθηκε θέσεις στην πρώτη γραμμή στη ζώνη άμυνας Βουγλεντάρ-Μαρίνκα» όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες με τον ρωσικό στρατό εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Ζελένσκι ανήρτησε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να απονέμει μετάλλια και να φωτογραφίζεται με πεζοναύτες. «Οι υπερασπιστές μας. Πρώτη γραμμή του μετώπου. Σήμερα, είμαι εδώ για να συγχαρώ τους πολεμιστές μας την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών», έγραψε ο ίδιος στο Telegram.

«Κάθε μέρα στο πεδίο της μάχης, οι πεζοναύτες αποδεικνύουν ότι είναι ισχυρή δύναμη που καταστρέφει τον εχθρό, απελευθερώνει ουκρανικά εδάφη και φέρει εις πέρας τα πιο δύσκολα καθήκοντα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις αυτού του είδους», δήλωσε ο Ζελένσκι σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Το Κίεβο λέει ότι εξακολουθεί να ελέγχει τμήμα της Μπαχμούτ

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο του νοτιοδυτικού τομέα της πόλης Μπαχμούτ και οι ένοπλες συγκρούσεις μέσα στην ίδια την πόλη έχουν περιοριστεί, όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Όπως έγραψε η ίδια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο “στις πτέρυγες βορείως και νοτίως του Μπαχμούτ” και οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει οι ίδιες την πόλη, εξακολουθούν να αποχωρούν από περιοχές που ελέγχουν.

ViaDiplomacy Newsroom