Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια από τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν: Λυπούμαστε πολύ – Αναπαύσου εν ειρήνη!

«Λυπούμαστε πολύ με την είδηση του θανάτου του Α.Ε. κ. Κάρολου Παπούλια», αναφέρει ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, Ανάρ Χουσεΐνοβ, σε ανάρτηση του στο twitter.

«Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας τόσο ως Υπουργός Εξωτερικών όσο και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αναπαύσου εν ειρήνη!» καταλήγει

Να σημειωθεί πως ο Κάρολος Παπούλιας θεωρούσε σημαντική την προσέγγιση με το Αζερμπαϊτζάν και με αφορμή τα σχέδια για την δημιουργία ενεργειακών κόμβων στην Ελλάδα. Κατά την επίσκεψη του Ιλχάμ Αλίγιεφ στην Ελλάδα ο Κάρολος Παπούλιας είχε σημειώσει, «είναι μία επίσκεψη που ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας και επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν.

Με τον Πρόεδρο κ.Aliyev είχαμε την ευκαιρία να διατρέξουμε το σύνολο των διμερών μας σχέσεων πολιτικών, ενεργειακών, οικονομικο-εμπορικών και πολιτιστικών αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων.

Οι πολιτικές μας σχέσεις βρίσκονται σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης, όπως δείχνουν οι συχνές επισκέψεις σε πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο. Οι πολιτιστικές μας σχέσεις αναπτύσσονται ικανοποιητικά και αναφέρομαι ειδικότερα στην λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Μπακού, όπου λειτουργεί το Κέντρο Νέας Ελληνικής Γλώσσης και Πολιτισμού

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο Aliyev για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων. Επεσήμανα ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι σε μία κρίσιμη φάση και ότι επιδίωξη μας είναι να βρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα θέτει τέρμα στην τουρκική κατοχή.»

ViaDiplomacy Newsroom