Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την προετοιμασία της προγραμματισμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη σύγκλησης στη Μόσχα της 13ης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, της οποίας συμπρόεδρος, από ελληνικής πλευράς, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και από ρωσικής ο υπουργός Μεταφορών κ. Σαβέλιεφ, καθώς επίσης και των θεματικών ομάδων εργασίας.

Επιπλέον, γνωστοποιείται πως έγινε συζήτηση επί οικονομικών θεμάτων και των προοπτικών ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης των τακτικών αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτορείων των δύο χωρών. Υπογράμμισε, περαιτέρω, ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις λίγες χώρες που αναγνωρίζουν, για ταξιδιωτικούς σκοπούς, τόσο τα ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο και τα ρωσικά εμβόλια.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της χώρας μας, τα οποία εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία.

Ο πρέσβης κ. Μάσλοβ, όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία, κ. Δένδια, την οποία χαρακτήρισε ουσιαστική και αποτελεσματική για την προαγωγή των σχέσεων των δύο χωρών.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom