Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον Πρόεδρο και συνεργάτες του καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Ακολούθως, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς και η συνοδεία του προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου στην Έδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, ενώ αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις στο Φανάρι του προέδρου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου και ομίλου καθηγητών και ιεροσπουδαστών του Θεολογικού Σεμιναρίου Αγίου Πέτρου Τσέτινιε, αλλά και στη μακρά φιλία και συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς, μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της χώρας του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ύστερα από έναν και πλέον αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, καθώς και τα μέλη της Συνοδείας του Προέδρου, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς επισκέφθηκε το Φανάρι στο περιθώριο της συμμετοχής του στο 25ο Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

ViaDiplomacy Newsroom