Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Κούπερ-Πάιατ: Η Τουρκία απειλεί την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, συνάντηση με τον Αμερικανό Assistant Secretary του Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για Πολιτικές και Στρατιωτικές υποθέσεις κ. Κλαρκ Κούπερ (ClarkeCooper), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ)Παρών στη συνάντηση ήταν και ο  Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (GeoffreyPyatt).

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος κ. Κλαρκ Κούπερ ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

ViaDiplomacy Newsroom