Συνάντηση Πούτιν με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση εργασίας με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας Λι Σανγκφού, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Κρατικό Σύμβουλο και υπουργό Άμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού», είπε, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 14 Απριλίου ότι ο Λι Σανγκφού θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως υπουργός Άμυνας στη Ρωσία στις 16-18 Απριλίου. Σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου, για να συζητήσουν «την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, καθώς και τρέχοντα ζητήματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας».

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα στις 20-22 Μαρτίου. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Σι, οι δύο ηγέτες μίλησαν ένας εναντίον ενός για 4,5 ώρες και είχαν συνομιλίες σε διάφορες μορφές για έξι ώρες την επόμενη μέρα. Από την επίσκεψη προέκυψαν δύο κοινές δηλώσεις των προέδρων.

Ένα μήνα πριν, στις 22 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν δέχθηκε τον Διευθυντή του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Γουάνγκ Γι.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom