Συνάντηση υφυπ. Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη με τον πρέσβη του Μεξικού

Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπογράμμισαν κατά τη συνάντησή τους ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο πρεσβευτής του Μεξικού στην Ελλάδα Ντανιέλ Ερνάντες-Γιόζεφ (Daniel Hernandez – Joseph). Κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε επίσης η αμοιβαία δέσμευσή για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Ειδική αναφορά έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη δυναμική παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό και στη σημαντική συμβολή της στην οικονομική, επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Σημειώνεται πως η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του υφυπουργού στο Μεξικό όπου θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

«Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη. Θα μας τιμήσει σύντομα με την παρουσία του στο Μεξικό, το οποίο θα ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και θα διευρύνει τη διμερή μας σχέση» έγραψε μετά τη συνάντηση ο πρέσβης του Μεξικού.

ViaDiplomacy Newsroom