Τα τουρκικά φρούτα και λαχανικά αντιμετωπίζουν ολική απαγόρευση στη Ρωσία

Ο φύλακας της γεωργίας της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor, έχει ανακοινώσει σχέδια για να σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

“Εξετάζουμε τους περιορισμούς σχετικά με τα υπόλοιπα προϊόντα φρούτων και λαχανικών, που δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί,” δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του οργανισμού, Yulia Shvabauskene, όπως αναφέρεται από το Interfax.

Ο οργανισμός Rosselkhoznadzor πρόκειται να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές των προϊόντων τα οποία εξακολουθούν να επιτρέπονται στη ρωσική αγορά, συμπεριλαμβανομένων των κολοκυθιών, των λεμονιών και γκρέιπφρουτ, λόγω των συστηματικών παραβιάσεων των υγειονομικών απαιτήσεων.

Περιορισμοί σχετικά με τις προμήθειες των λαχανικών, φρούτων και άλλων εμπορευμάτων από την Τουρκία προς τη Ρωσία έχουν τεθεί σε ισχύ από την αρχή του έτους. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ένα τουρκικό μαχητικό κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο στη Συρία.

Οι οικονομικές κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας περιελάμβαναν επίσης την απαγόρευση της πρόσληψης των Τούρκων πολιτών. Το εμπάργκο θα μπορούσε να κοστίσει στην τουρκική οικονομία 3,1 δις $ το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μεχμέτ Σιμσέκ.

Η Μόσχα δεν βλέπει κανένα πολιτικό πλαίσιο σε αυτό το βήμα.

“Ο οργανισμός Rosselkhoznadzor δεν ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με ειδικά ζητήματα της”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.

πηγή: rt.com

ViaDiplomacy Newsroom