Ταϊβάν – Οι ένοπλες δυνάμεις εκπαιδεύονται για να αποτρέωψουν αποκλεισμό του νησιού

Ο στρατός της Ταϊβάν θα ασκηθεί στην αναχαίτιση πολεμικών πλοίων και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης περικύκλωσης του νησιού από την Κίνα στο πλαίσιο των ετήσιων γυμνασίων του τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Τα γυμνάσια “ Han Kuang” (η δόξα του Χαν) θα διαρκέσουν πέντε ημέρες τον Ιούλιο και θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ταϊβάν να αναχαιτίζει τις ναυτικές και αμφίβιες δυνάμεις της Κίνας, υπογράμμισε ο στρατηγός Λιν Ουέν- χουάνγκ διευθυντής επιχειρήσεων του υπουργείου.

Αρχικά, τον Μάιο, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν εικονικά σε υπολογιστή, ενώ τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν κανονικές ασκήσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Τα σενάριά μας βασίζονται στις τρέχουσες απειλές» της Κίνας εναντίον της Ταϊβάν και «στα πρόσφατα στρατιωτικά γυμνάσια παρενόχλησης» που πραγματοποιήσε το Πεκίνο, εξήγησε ο Λιν.

Ο στρατός της Ταϊβάν θα προετοιμαστεί για να «αντιμετωπίσει» μια περικύκλωση του νησιού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε νωρίτερα τον Απρίλιο τριήμερα γυμνάσια γύρω από το νησί, αντιδρώντας σε συνάντηση που είχαν στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom