Τέσσερα ακόμη αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8I Poseidon παρήγγειλε η Ινδία

Περισσότερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας αγοράζει η Ινδία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ολοένα αυξανόμενο κίνδυνο των Κινεζικών και Πακιστανικών υποβρυχίων.

Πιο αναλυτικά μετά την πρόσφατη ένταξη 8 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P-8I Poseidon της εταιρείας Boeing σε υπηρεσία στο Ινδικό Ναυτικό η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την παραγγελία 4 ακόμη αεροσκαφών.

Το συνολικό ύψος της νέας παραγγελίας θα φτάσει τα 1 δις  δολάρια, ενώ το κόστος απόκτησης και των 12 αεροσκαφών έφτασε τα 3,1 δις δολάρια.

Τα αεροσκάφη θα αναπτυχτούν στα νησιά Andaman και Nicobar στο κόλπο της Βεγγάλης, τα οποία βρίσκονται νότια της Μιανμάρ και βόρεια των στρατηγικής σημασίας Στενών της Μάλακα.

Επιπλέον τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα αναπτυχτούν σε δύο ακόμη αεροπορικές βάσεις του Iνδικού Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό όπου θα επιτηρούν τις θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.