Τέσσερα ρωσικά Mi-24 «Hind» και Mi-17 «Hip» εντόπισαν οι δορυφόροι στο αεροδρόμιο Bassel al-Assad στη Λαττάκεια

Τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα εντόπισαν οι αμερικανικοί δορυφόροι στο αεροδρόμιο Bassel al-Assad στη Λαττάκεια της Συρίας σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το STRATFOR το οποίο δημοσίευσε δύο συγκρητικές φωτογραφίες από δορυφόρο, τα ελικόπτερα εντοπίστηκαν στο απρόν του αεροδρομίου και πρόκειται για δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 «Hind» και δύο μεταφορικά Mi-17 «Hip» τα οποία μπορούν όμως να εξοπλιστούν με καλάθους ρουκετών και ατρακτίδια πολυβόλων.

Όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές δεν υπάρχουν μέχρι και σήμερα ενδείξεις ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από τη συριακή επικράτεια.

Πάντως όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί οι πρώτες πτήσεις δεν πρόκειται να αργήσουν να λάβουν χώρα αφού σύντομα πρόκειται να αφιχθούν στη Συρία οι Ρώσοι μηχανικοί που είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη τους.

Η άφιξη των ρωσικών ελικοπτέρων στη Συρία αποτελεί την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στην προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τη στρατιωτικής παρουσία στην Συρία.

Όπως αναφέρουν δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές κάθε ημέρα προσγειώνονται στη Συρία δυο ρωσικά μεταγωγικά An-124 Condor και Il-76, με τις συνολικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας να ξεπερνούν τις 20 τις τελευταίες ημέρες.

Στο συριακό αεροδρόμιο έχει δημιουργηθεί η υποδομή για την φιλοξενία 1.500 στρατιωτών, έχουν αναπτυχτεί 7 άρματα μάχης Τ-90, έξι μονάδες πυροβολικού και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί και χώρος για την κράτηση αιχμαλώτων.

Γιώργος Τσιμπούκης