Τεθωρακισμένα οχήματα BMP-2 και BTR-80 έστειλε η κυβέρνηση των Σκοπίων στο Τέτοβο

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η σημερινή κίνηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να αποστείλει στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα σε κωμοπόλεις του Τετόβου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ (www.echedoros-a.gr).

Η πολιτική κρίση που δοκιμάζει την γειτονική χώρα κινδυνεύει να εξελιχτεί για μια ακόμη φορά σε μια διαφυλετική κρίση μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων της ΠΓΔΜ.  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχτεί από το πρωί σε κωμοπόλεις του Τετόβου, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Τetova1» οι στρατιωτικές αυτές δυνάμεις κινούνται τόσο στις κύριες, όσο και στις δευτερεύουσες οδούς σε κωμοπόλεις που έχουν κατά πλειοψηφία αλβανικό πληθυσμό.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από αυτές τις δυνάμεις στις οποίες φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου BMP-2 και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου BTR-80 να κινούνται σε επαρχιακούς δρόμους του Τετόβου.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες της αλβανικής ιστοσελίδας, δεν ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά στον Στρατό και πιο συγκεκριμένα στην 1η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και στο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία αφού η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε κατοικημένη περιοχή στέλνει ξεκάθαρα προς κάθε ενδιαφερόμενο το μήνυμα της αποφασιστικότητας της κεντρικής κυβέρνησης να κλιμακώσει την παρουσία των δυνάμεων του κράτους στην αλβανόφωνη περιοχή της ΠΓΔΜ.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.