Θα λέγονται “Μακεδονία” και “Μακεδόνες” – Το θέλουν όλα τα κόμματα εκτός του Ελληνικού Λαού

Στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα “Έρευνα” στο Mega, φιλοξενούνται  πρώην πρωθυπουργοί, πρώην υπουργοί εξωτερικών, πρώην πρεσβευτές, πρώην διαμεσολαβητές και άλλοι.

Οι πρώην γενικά στην πολιτική έχουν το πλεονέκτημα να μιλάνε για αυτά που συμβαίνουν τώρα με μεγαλύτερη ευκολία. Έτσι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η εσωτερική αντιπολίτευση του Καραμανλή -τότε ήταν πιο εύκολο να κατηγορήσεις τον Σαμαρά από τον Καραμανλή- δεν τον άφησε να λύσει από τότε το πρόβλημα με μια σύνθετη ονομασία και γύρισε τον υπουργό εξωτερικών από την Αμερική, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε για το “Διεθνές ρεζίλι” λόγω του εμπάργκο και πολλά άλλα.

Ανάμεσα σε αυτούς που μιλάνε ήταν και οι διαμεσολαβητές οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρουν πως ουσιαστικά έδωσαν τότε στην Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει ο “νονός” των Σκοπίων και με τις επενδύσεις να έχει και τον έλεγχο της περιοχής.

Εξάλλου, οι Σκοπιανοί θα ήθελαν να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα από τι στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

Τι θέλουν οι Σκοπιανοί και οι Έλληνες πολίτες δεν έχει πλέον καμιά σημασία. Στην Ελλάδα η λύση αυτή βόλεψε όλα τα κόμματα, η εκκλησία δεν εμφανίζεται πουθενά και οι λίγοι Μητροπολίτες που αντιδρούσαν τους τραβήχτηκε το αυτί, οι Πανμακεδονικές που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και Αθήνας μπορεί να μην δέχθηκαν τις προτροπές του Κοτζιά να κάτσουν “ήσυχοι” όπως είχαν αναφέρει, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών όμως χάθηκαν, όπως επίσης χάθηκε και κάθε αντίδραση του κόσμου όπως συνέβαινε πριν δύο μήνες.

Όλοι συμπεριφέρθηκαν διπλωματικά, συμβιβάστηκαν!

(Η εκπομπή του Παύλου Τσίμα γυρίστηκε λίγο καιρό μετά το βέτο της Ρουμανίας)

ViaDiplomacy Newsroom