Θάτσι: Η Δύση θα πείσει τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο; Όχι!

Ο Θάτσι με κείμενο που δημοσιεύεται στην προσωπική τουιστοσελίδα του, σημειώνει ότι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία είναι το κύριο εμπόδιο για την ευρωατλαντική πορεία του Κοσσυφοπέδιου.

“Η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο χωρίς όρους και με τα υπάρχοντα σύνορα. Πιστεύετε όμως ότι θα πείσουμε τη Σερβία να κάνει κάτι τέτοιο σύντομα; Δυστυχώς, όχι. Και η ΕΕ και οι ισχυροί σύμμαχοί μας Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και πολλές άλλες χώρες, νομίζετε ότι θα πείσουν τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο; Και πάλι η απάντηση είναι “όχι” “.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές.

Αν και -όπως αναφέρει- το Κόσοβο έχει κάνει όλους τους οδυνηρούς συμβιβασμούς, «υποστηρίζω ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία για την ειρηνική διευθέτηση των συνόρων με τη Σερβία για το Κόσοβο περιέχει αναγνώριση από τη Σερβία και την προσάρτηση των Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μεντβέντια της χώρας μας. Περιμένω ορθολογικά αντεπιχειρήματα, αλλά μέχρι και σήμερα άκουσα μίσος. Το Κόσοβο είναι μια μικρή χώρα να παράγει αυτό το μίσος που έχει διχάσει την κοινωνία μας, σημείωσε

 

ViaDiplomacy Newsroom