Θράκη – Προχειρότητα και αδράνεια

Η ομολογουμενως ευφυής και πατριωτική ενέργεια του Κυριάκος Μητσοτάκης να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του μια μουσουλμάνα γιατρό του ΕΣΥ υποψήφια (Σουλογλου Νουρτζαν), έναντι των άλλων κομμάτων που περιέργως δεν ακολούθησαν σε αυτό, κατέδειξε την διαχρονική προχειρότητα στην χάραξη εθνικής πολιτικής στην περιοχή της Θράκης. Το αποτέλεσμα αποτελεί επίσης απόδειξη της τεράστιας σημασίας της στήριξης αυτής της υποψηφιότητας που αν είχε στοιχειωδώς ενισχυθεί από τους μηχανισμούς του κόμματος, σήμερα θα είχε διαλύσει οποιαδήποτε συζήτηση για τις συνέπειες της επικράτησης τους «μειονοτικού κόμματος» ΚΙΕΦ.

Η Σουλογλου έλαβε πάνω από 5.500 ψήφους με περίπου 4.000 να προέρχονται από περιοχές εκτός Θράκης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν η μερική προβολή της υποψηφιότητας που έγινε από λίγους στα ΜΚΔ, έφερε αυτό το αποτέλεσμα, φανταστείτε τι θα γινόταν αν η προβολή αυτή για συγκεκριμένους λογους, γινόταν από περισσότερους και πιο συστηματικά. Κιαν η υποψηφιότητα στηρίζονταν από την ίδια την ΝΔ στην Θράκη. Ούτε η ίδια η ΝΔ πίστευε στην υπερψήφιση της και τα στελέχη της, έκαψαν την έμπνευση του αρχηγού της. Όταν ο πρώτος του ΚΙΕΦ, ένας υπερεκτιμημένος γιατρός από την Ξάνθη, πολλαπλά ευνοημένος από την ελληνική πολιτεία και διαπιστωμένα αχάριστος, έφερε 6500 ψήφους με ένα σύστημα πίσω του, που ουσιαστικα «υποχρέωνε» δια της πίστης και της παρασκηνιακής υποστήριξης του Τουρκικού Προξενείου τον απλό κόσμο με προκαθορισμένο ψηφοδέλτιο να τον ψηφίσει, φανταστείτε τι θα προκαλούσε ένα αποτέλεσμα με 30.000 ή 50.000 ψήφους υπέρ της Σουλογλου.

Οι ψήφοι της είναι και θα ήταν η καλύτερη απάντηση στα κόμπλεξ και στα απωθημένα των ξελιγωμένων παραγοντων του ΚΙΕΦ, καθώς έτσι θα αποδεικνύονταν στην πράξη η αλληλοϋποστήριξη χριστιανών και μουσουλμάνων, σε ένα κοινό υποψηφιο ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή καταγωγής. Τι λόγο είχε ένας Θρακιώτης να στηρίξει έναν προβεβλημενο υποψήφιο από τους δεκάδες του ψηφοδελτίου, οι οποίοι ούτως η άλλως έχουν την υποστήριξη του Λεκανοπεδίου, όταν έχει έναν ή δυο υποψήφιους από την περιοχή του; Ας με συγχωρήσουν οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά στην Θράκη δεν δικαιολογούνται συνηθισμένες υπεραπλουστεύσεις και γενικεύσεις, δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο ακόμη και για τις εκλογές.

Δεν είναι δυνατόν να «διδάσκει» εκλογική συμπεριφορά η Τουρκία εντός Ελλάδος. Ένας σταυρος από τους τέσσερις μπορούσε να κατευθυνθεί στην κα Σουλογλου. Όταν ασχολούμαστε με την κτηνοτρόφο από τον Εβρο που πήρε 56.000 ψήφους χωρίς να το επιδιώξει, επειδή κάποιοι στην Ελ.Λυση κάτι σκέφτηκαν και οργάνωσαν, σημερα θα είχαμε να λέμε για την υπερψήφιση μιας υποψηφιότητας με πολλαπλά ωφέλη για την πατρίδα μας. Έτσι θα δίναμε στους μουσουλμάνους της Θράκης μια απόδειξη της αντιληψης με την οποία όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την Θράκη και τους κατοίκους της. Μια απόδειξη ότι στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία, αντιτάσσουμε την ομονοια και την αλληλοϋποστήριξη, ενάντια στον διχασμό βάζουμε την αρμονική συμβίωση,ενάντια στα ξένα κονδύλια των Τούρκων προξενικών, βάζουμε την πατρίδα μας. Τόσο απλά!

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου

Στέργιος Γιαλάογλου

Συγγραφέας