Θράκη: Το DEB κατά της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ξάνθη – Προαναγγελία προβοκάτσιας;

«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, διαφορετικά, η ελληνική μειονότητα θα κατηγορηθεί για τις εντάσεις».

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωση του το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB) ως αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Καβάλα και Ξάνθη στις 27 Απριλίου.

Ουσιαστικά το κόμμα που ανακινεί θέμα «Τουρκικής Μειονότητας» και στηρίζεται από την Άγκυρα, προαναγγέλει πρόβλημα στις σχέσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται , «τα δικαιώματα των μειονοτήτων μετατράπηκαν σε χαμό με μονομερείς νόμους, διατάγματα και εγκυκλίους, τονίστηκε ότι η μειονότητα περιμένει υπομονετικά την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που σφετερίστηκαν από το γραφείο του μουφτή, τα ιδρύματα, την εκπαίδευση και άλλα.»

Σ «Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι περισσότερες καταπιεσμένες μειονότητες θέλουν να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί ξέρουν ότι, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, η Ελλάδα θα πληρώσει ξανά για τις εντάσεις στη μειονότητα. Πάντα ήθελε ειλικρινά να πάει πολύ πιο μακριά»

ViaDiplomacy Newsroom