Θρήνος στην Τουρκία – 16 Αστυνομικοί νεκροί σε μία ημέρα

Μετά τα τρομερά χτυπήματα του PKK χτες το απόγευμα στην Dağlıca που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο σύμφωνα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο 16 συνολικά Τούρκων στρατιωτικών μια νέα επίθεση της Κουρδικής οργάνωσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην ανατολική Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 14 Αστυνομικών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Iğdır στο συνοριακό πέρασμα Dilucu που συνδέει την Τουρκία με τον Αζερικό θύλακα του Nakhchivan.

Οι Αστυνομικοί επέβαιναν σε λεωφορείο και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πλησίον του οδοστρώματος και πυροδοτήθηκε από απόσταση.

Η συγκεκριμένη επίθεση έχει αναστατώσει την Τουρκία, αφού πρόκειται για τη δεύτερη αιματηρή επίθεση μέσα σε δύο ημέρες, ενώ και το συνοριακό πέρασμα Dilucu όπου πραγματοποιήθηκε βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την γεωγραφική περιοχή που η κουρδική οργάνωση επιχειρεί.

Την ίδια ημέρα δύο ακόμη Αστυνομικοί δολοφονήθηκαν ο πρώτος στον επαρχιακό δρόμο Tunceli-Erzincan, και ο δεύτερος στην επαρχία Mardin, ενώ ένας ακόμη σκοτώθηκε από την κουρδική οργάνωση στην περιοχή Başkale της επαρχίας Van.

Συνολικά μέσα σε δύο ημέρες Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 33 Αστυνομικοί και Στρατιωτικοί, ενώ από την αρχή των συγκρούσεων τον περασμένο Ιούνιο έχουν σκοτωθεί 117 Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί και Στρατοχωροφύλακες.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.