Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το περιστατικό στη Ρω

Αμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στο επεισόδιο που σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση περιμετρικά της νήσου Ρω.

Οπως ανέφεραν μιλώντας στο kathimerini.gr ανώτατες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «το ελικόπτερο δεν έκανε πτήση overflight», που σημαίνει ότι πέταξε κοντά και περιμετρικά στο νησί.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν το επεισόδιο σύνηθες και αναφέρουν ότι εντάσσεται «στο πλαίσιο της ασφαλούς προκλητικότητας» από την Τουρκία, η οποία όμως θεωρούν ότι «έχει καταλαβει ότι απαντάμε».

Εξάλλου, επισημαίνεται από τις πηγές του υπουργείου ότι εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ήταν σε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο υπουργός Αμυνας, μίλησε χθες το βράδυ και με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα άμεσα αντακλαστικά του και την εφαρομή των κανόνων εμπλοκής.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι τέτοιου είδους κινήσεις και επεισόδια από την πλευρά της Τουρκίας γίνονται «για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία» και αναφέρουν πως «δεν προκαλούμε αλλά θα εφαρμόζουμε όλα όσα προβλέπονται».

ViaDiplomacy Newsroom