Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με νέο πρωθυπουργό Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, κατά την οποία τον συνεχάρη για τη συγκρότηση Κυβέρνησης συνασπισμού και την ανάληψη της Πρωθυπουργίας της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό, για περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου  Κούσιου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ βρίσκεται σε άριστο επίπεδο, μεταφέροντας παράλληλα την ετοιμότητα του για να συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση του Ισραήλ, για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεύθυνε πρόσκληση προς τον νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ για πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας σε επιμέρους τομείς, όπως επίσης και στη συμπερίληψη και άλλων χωρών, τονίζοντας τη σημαντικότητα της περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Bennett για τη διαχρονική στήριξη του Κράτους του Ισραήλ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης.

ViaDiplomacy Newsroom